Švábsku ulicu od soboty uzavrú, stavajú tam novú križovatku

23.08.2013 Prešov

Prešov 23. augusta (TASR) - Pre výstavbu novej križovatky mali Švábsku ulicu v Prešove uzavrieť už v polovici augusta. Nestalo sa tak. Polícia teraz upozorňuje, že od soboty (24.8.) bude toto obmedzenie skutočne platné.
„V súvislosti s výstavbou okružnej križovatky v Prešove na ceste I/68 v križovatke Švábska, Košická a Petrovanská - diaľničný privádzač od Košíc, dôjde od 24. 8. 2013 od 05.00 h rannej k dopravným obmedzeniam. Počas výstavby bude uzavretá Švábska ulica, pričom doprava bude presmerovaná cez Jesennú ulicu na Švábsku,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.
Dodal, že počas najbližších troch mesiacov sa zo Švábskej nebude dať dostať na Košickú ulicu a z Košickej na sídlisko Šváby. Dopravná obsluha rodinných domov a prevádzok na Švábskej a Chalupkovej ulici bude možná obojsmerne cez Švábsku ulicu, pričom bude znemožnený vjazd a výjazd vozidiel na Košickú ulicu. Na sídlisko Šváby je možný príjazd zo Solivarskej ulice.
Obmedzenie sa podľa hovorkyne mesta Prešov Veroniky Kmetóny Gazdovej dotkne aj mestskej hromadnej dopravy (MHD). Platiť však bude až od začiatku septembra. Od 2.9., teda od začiatku školského roku, bude umožnený prejazd vozidiel MHD cez križovatku ulíc Košická – Švábska – Petrovanská v smere jazdy od Švábskej po Košickú ulicu, no zastávka MHD „Košická“ v obidvoch smeroch bude dočasne na inom mieste na tejto ulici.
„Všetky dopravné obmedzenia a obchádzkové trasy budú vyznačené prenosným dopravným značením. Predpokladaná doba obmedzenia je do konca októbra 2013. Polícia preto upozorňuje vodičov, aby pri prejazde uvedeným úsekom zvýšili pozornosť a rešpektovali dopravné značenie,“ upozorňuje Džobanik.
 

Vyberte región